gordijnen

Naast de standaardconfectie van overgordijnen zijn er vele mogelijkheden om overgordijnen te confectioneren. Hieronder een overzicht van mogelijkheden. 

Gordijnen op wavesysteem

Bij GordijnProdukties.nl zijn de nieuwste confectiemethodes te vinden. Uw gordijnen of vitrages op het wavesysteem. De stof is ongeplooid maar wordt door een ingenieus systeem in de rails op de juiste breedte gehouden en zorgt voor een altijd perfecte plooiing van het gordijn. Geen ingestikte plooien maar een golvend gordijn (alsof het gordijn op een roede met ingeslagen ringen hangt) wat een strak uiterlijk heeft. Uitermate geschikt voor een modern interieur. 

Gordijnen geconfectioneerd op hoog band

Bij GordijnProdukties.nl is het ook mogelijk om gordijnen en vitrages op hoger band dan normaal te confectioneren. Verstevigingsband van 12 tot 20 cm behoort tot de standaard mogelijkheden. Zelfs hoger behoort tot de mogelijkheden. Hieronder ziet u een foto van een 4 dubbele vlinderplooi (uniek in Nederland) op 15 cm band geconfectioneerd.

Gordijnen met zeilringen

Bij GordijnProdukties.nl is het mogelijk zeilringen in gordijnen en vitrages te laten verwerken. De zeilringen zijn in de volgende maten en kleuren leverbaar:

  • 40 mm voor roede
  • 25 mm voor roede, spandraad

De maten, die hierboven staan, zijn de binnenmaat van de ring.

Paneelgordijnen

Ruim dertig jaar na de ontwikkeling van het paneelgordijn is het product weer helemaal “in”.

De voor en achter elkaar schuivende gordijnpanelen creëren rust en ruimte in een moderne inrichting. De textielvlakken overlappen elkaar en zorgen voor een diffuus licht. Paneelgordijnen zijn ideaal toe te passen voor grote ramen, schuifpuien en openslaande deuren. Tevens perfect bruikbaar als scheidingswand.

De panelen worden standaard geconfectioneerd met gestikte zijkanten. Aan de bovenzijde voorzien van klittenband en aan de onderzijde met een open zoom met hierin een verzwaringprofiel dat het geheel strak houdt. et paneelgordijn wordt recht op de draad gemaakt. Hierdoor is het mogelijk dat het patroon verloopt. 

Niet alle soorten vitrage en gordijnen zijn geschikt om paneelgordijnen van te maken. Bijvoorbeeld organzastoffen met opdruk en gordijnstoffen met veel rek zijn in principe niet geschikt voor confectie van paneelgordijnen. Bij twijfel kunt u contact opnemen met het atelier.

Tevens kunnen wij u de paneelrailsen leveren. 

Gordijnen met lussen of linten

Gordijnen op lussen of linten om te strikken kunnen op verschillende manieren geconfectioneerd worden. De meest voorkomende soorten zijn:

  • Ongeplooid gordijn met lussen; bij dit gordijn komen er 10 lussen op een baan met een tussenruimte van 10 cm. De lus is 4 cm breed en 8 cm hoog.
  • Platte plooi gordijn met lussen
  • Linten; bij dit gordijn komen er 10 à 11 strikken op een baan met een tussenruimte van 12 cm. De linten zijn 2 cm breed en 45 cm lang.

Blog