blinds

Dit type gordijnen heeft het voordeel dat ze in neergelaten toestand de uitstraling en functie hebben van een gewoon gordijn, terwijl ze opgetrokken het uitzicht niet belemmeren. U kunt kiezen uit drie soorten:

  • De Roman blind heeft een nonchalant uiterlijk. Op de stof wordt een ringetjesband gestikt en is in de onderzoom voorzien van een verzwaringprofiel.
  • De Swiss blind heeft een strak uiterlijk door middel van de baleinen, die er horizontaal ingestikt worden, waarover de stof zich vouwt als u het gordijn optrekt.
  • Een heel ander effect heeft de Austrian blind. Bij dit type worden aan de achterkant van het gordijn verticale banden met ringetjes gestikt. De afstand tussen deze banden bepaalt het aantal wolken dat bij het optrekken van het gordijn ontstaat. De ideale afstand tussen de banden ligt rond de 50 cm. De breedte van het raam bepaalt dus het aantal wolken. De wolkenvorming van een Austrian blind ontstaat als het gordijn ca. 40 cm opgenomen wordt.

Blinds

Alle blinds worden montageklaar geleverd. Iedere maat tot 300 cm hoogte en breedte is mogelijk. Handbediend of elektrisch.

TIP: Voor een Roman of een Swiss blind zijn gordijnstoffen met een ruit of een duidelijk patroon minder geschikt aangezien de patronen over het algemeen niet haaks op de stof gedrukt zijn. 
Het dwars verwerken van stoffen kan de maatvoering nadelig beïnvloeden omdat de stof dan niet meer aan de kettingdraden (lengterichting) maar aan de inslagdraden hangt (breedterichting).

Blog